100+1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΊ Η ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ:

Γιατί είναι συνεισφορά με τον καλύτερο και πιο αρμονικό τρόπο. Ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των συνανθρώπων μας με έναν αέναο και βιώσιμο τρόπο.

maslowΟ Αβραάμ Μάσλοου (Abraham Harold Maslow) ήταν Αμερικανός ψυχολόγος ο οποίος έμεινε γνωστός για τη θεωρία ιεράρχησης των αναγκών που υποστηρίζει ότι υπάρχουν επίπεδα αναγκών, από τα οποία εξαρτάται η συμπεριφόρα μας. Αυτά τα ταξινόμησε ιεραρχικά, από τα πιο βασικά και πρωτόγονα (σε σχέση με τη συμπεριφορά που προκαλούν), μέχρι τα πιο πολιτισμένα και ώριμα. Σύμφωνα με την οποία οι ανάγκες των ανθρώπων είναι ιεραρχημένες από τις ανάγκες για επιβίωση, ανάγκες ασφαλείας, ανάγκες κοινωνικής αποδοχής, ανάγκες αυτοεκτίμησης, και κορυφώνονται με τις ανάγκες για αυτοολοκλήρωση (γνωστή και ως Πυραμίδα αναγκών του Μάσλοου). Η θεωρία του Μάσλοου έχει επηρεάσει σημαντικά τον κόσμο της προσωπικής εξέλιξης, των επιχειρήσεων και όχι μόνο. Πολλές υπήρξαν οι εκδοχές της πυραμίδας. Μία από αυτές είναι η παρακάτω:

 

Σχεδιάζουμε την Καλλίπολη έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της με τον καλύτερο, πιο αρμονικό αλλά και με ένα αέναο τρόπο.

Καθαρός αέρας: H Kαλλίπολη απέχει αρκετά από κέντρα πόλης και βιομηχανικές ζώνες ενώ το φυσικό της περιβάλλον διασφαλίζει καθαρό αέρα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Βιολογική τροφή: Πρωταρχικός στόχος της Καλλίπολης είναι η αυτονομία και μέρος της αυτονομίας αυτής είναι η αυτονομία σε καθαρή βιολογική τροφή μέσα από τις γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες που αναπτύσει.

Καθαρό νερό: Το νερό που καταναλώνουμε στην Καλλίπολη είναι είτε πηγής είτε φιλτραρισμένο και εξαγνυσμένο σε ένα εξαιρετικό βαθμό.

Στέγη: Ο σχεδιασμός των κατοικιών γίνεται με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον ενώ γίνεται χρήση των τελευταίων τεχνολογιών έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι ενεργειακές ανάγκες όπως και το ενεργειακό αποτύπωμα της Καλλίπολης.

Ασφάλεια: Οι κάτοικοι της Καλλίπολης βιώνουν μία ιδιαίτερη ασφάλεια εξαιτίας της αυτονομίας της σε ενέργεια και τροφή όπως και από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι κάτοικοι της Καλλίπολης όχι μόνο με την επιλογή τους να βιώσουν τις ανώτερες των αξιών τους κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να διασφαλίσουν την δικαιοσύνη αλλά και μέσα από την εξάσκηση τους στην συνεισφορά είναι φυσικό για αυτούς να προσέχουν ο ένας τον άλλον.

Τάξη: Η Τάξη διασφαλίζεται από ένα δίκαιο σύστημα συντονισμού της συνοικίας εμποτισμένο από τις αξίες του Πλάτωνα όπως και αντίστοιχων συνοικιών του εξωτερικού.

Ανήκειν: Οι κάτοικοι της Καλλίπολης βιώνουν ότι ανήκουν σε μία ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων που έχουν επιλέξει να βιώσουν τις ανώτερες των αξιών τους.

Σχέσεις: Οι σχέσεις που αναπτύσονται στην Καλλίπολη είτε φιλικές, είτε ρομαντικές έχουν τις καλύτερες δυνατά θεμέλια, όπως τον σεβασμό, την αδελφοσύνη και την άκριτη αγάπη.

Αναγνώριση: Η Καλλίπολη προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ανάληψη δράσεων επιχειρηματικών, δράσεων συνεισφοράς και άλλες άρα και ευκαιρίες αναγνώρισης.

Ομορφιά: Η ομορφιά στην Καλλίπολη διασφαλίζεται τόσο από το φυσικό τοπίο, όσο από την αρχιτεκτονική, την ανάπτυξη καλλιτεχνικών δράσεων αλλά και από την ομορφιά των κατοίκων της.

Συνεισφορά: Η Καλλίπολη είναι από μόνη της συνεισφορά στους κατοίκους της, τους επισκέπτες της ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες τους με τον καλύτερο και πιο αρμονικό τρόπο αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα προσφέροντας νέες εκπαιδεύσεις, νέα μοντέλα και έμπρακτες, δοκιμασμένες λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα.

Προσωπική εξέλιξη: Στην Καλλίπολη προσφέρονται εκπαιδεύσεις αλλά και ένα νέο μοντέλο διαβίωσης που βοηθάει τον άνθρωπο να έρθει σε επαφή με τον εαυτό του και με την φύση.

Υποστήριξη της εξέλιξης των άλλων: Κάτοικοι και επισκέπτες της Καλλίπολης έχουν πρόσβαση σε εκπαιδεύσεις που τους επιτρέπουν οι ίδιοι να γίνουν εκπαιδευτές αλλά και η ίδια η Καλλίπολη με το περιβάλλον της υποστηρίζει την αυτογνωσία όλων μας.

Για να δημιουργήσουμε 50 νέες θέσεις εργασίας

Για να αναδείξουμε πως οι αξίες της συλλογικότητας και της απλότητας σε συνδυασμό με την τεχνολογία μπορούν να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Για να αναδείξουμε ότι ένας πιο ποιοτικός τρόπο ζωής είναι εφικτός.

Για να βιώνουμε εμείς και οι συνάνθρωποι μας ασφάλεια και ελευθερία.

Για να έχουμε τη δυνατότητα προσωπικής εξέλιξης σε καθημερινή βάση.