Πρόχειρα τις εβαλα..θα τις φτιάξω

Πως θα είναι το σπίτι του Ευ Ζην?
Το σπίτι του Ευ Ζην θα είναι ένας μόνιμος, κλειστός χώρος που θα στεγάζει δράσεις όπως του Φεστιβάλ Ευ ζην. Σεμινάρια, Ομιλίες, Yoga, Διαλογισμούς, Συμπληρωματικές τεχνικές, Καλλιτεχνικές δράσεις που έχουν να κάνουν με το Ευ Ζην, την συνεισφορά, την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία.

Ποιοι επισκέπτονται το σπίτι του Ευ Ζην?
Όλοι. Η αξία του Ευ Ζην είναι μία αξία που αξίζει όλοι να επενδύουμε. Ειδικότερα θα επωφελούνται άνθρωποι που θα έχουν να διαχειριστούν κρίσεις υγείας ή ψυχολογικές.

Για ποιο λόγο γίνεται το σπίτι του Ευ Ζην?
Το Σπίτι του Ευ Ζην είναι μια φυσική εξέλιξη της παράδοσης των Φεστιβάλ Ευ Ζην που οργανώνουν οι Surfers4Life, είναι συνεισφορά για τους συνανθρώπους μας, είναι σημείο συνάντησης των surfers4Life και άλλων ομάδων δράσης αλλά είναι και πόλος έλξης για τους ανθρώπους που ζητάνε μία ποιοτικότερη ζωή και θα θέλουν να συν-δημιουργήσουν την συνοικία του Ευ Ζην.

Πότε ξεκινάει?
Το σπίτι του Ευ Ζην έχει ξεκινήσει σαν Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, με μέλη τον Στέλιο Κυμπερόπουλο, νέο, εμπνευστικό, παραπληγικό ψυχίατρο, την Μυρτώ Σκοτίδα επιζούσα καρκινοπαθή, με μακρά εμπειρία σε ΜΚΟ και ιδρύματα και τον Ηλία Κ. Αναζητά χώρο στέγασης 300τμ-1000τμ ιδανικά στην Αθήνα αλλά και στα περίχωρα με ανοιχτούς open space χώρους.

Πως μπορώ να επικοινωνήσω/να γίνω μέλος στο Σπίτι του Ευ Ζην?
Τα μέλη χρειάζεται να έχουν πάρει την συνειδητή απόφαση ότι θέλουν να είναι συνεισφορά και να έχουν προσφέρει δείγματα της δράσης τους ή οποία είναι σύμφωνη με τις αξίες των Surfers4Life. Χρειάζεται επίσης συνεισφορά 300 ευρώ. Κανένα μέλος ιδρυτικό ή μη δεν πληρώνεται από τον οργανισμό. Μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Ηλία Κ.

Πως θα είναι η συνοικία του Ευ Ζην?
Η συνοικία ή το χωριό του Ευ Ζην στεγάζει 100+ άτομα σε 50 σπιτάκια και προσφέρει μία ανώτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της ενώ ικανοποιεί όλες τις ανάγκες τους, από τις κατώτερες μέχρι την ανώτατη (Καθαρή τροφή, καθαρό νερό, καθαρό αέρα, στέγη, ασφάλεια, ανήκειν, εργασία, ομορφιά, αλληλεγγύη, νόημα, αυτογνωσία). Είναι μέσα στην φύση, κοντά στο κέντρο της Αθήνας (μέχρι και 45′), είναι αυτόνομη σε τροφή, νερό και ενέργεια. Το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό προσφέροντας έτσι ελευθερία στην εργασία, στην δημιουργία και στην εξέλιξη. Η ενέργεια των κατοίκων της, η τοποθεσία της και ο σχεδιασμός της δρουν σαν επιταχυντές εξέλιξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Επίσης δρα σαν ένας φάρος φωτός και λαμπρό παράδειγμα για την κοινωνία και την ανθρωπότητα πως μία ευτυχισμένη ζωή χωρίς βάσανα είναι εφικτή για όλους τους ανθρώπους μέσα από την συλλογικότητα και την εσωτερική εξέλιξη.

Ποιοι θα μένουν στην συνοικία του Ευ Ζην (Καλλίπολη)?
Η επιτυχία του εγχειρήματος βασίζεται στους ανθρώπους της. Οι άνθρωποι έχουν 3 βασικά χαρακτηριστικά:
1) Ικανότητα στην επικοινωνία. Ξέρουν να λειτουργούν σε ομάδες χωρίς να δημιουργούν τριβές. Είναι θετικοί και δεν κρίνουν. Έτσι ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν ενωμένοι και απροβλημάτιστα.
2) Συνεισφορά. Η συνεισφορά είναι σημαντικό μέρος της ζωής τους. Η πρώτη τους ταχύτητα δεν είναι τι μπορώ να πάρω και εγώ αλλά τι μπορώ να προσφέρω και εμείς. Έτσι δημιουργούμε ένα περιβάλλον αλληλεγγύης και συνεργασίας.
3) Συνειδητότητα και αυτογνωσία. Είναι συνειδητοί ότι αυτό που ψάχνουν πίσω από όλα τους τα θέλω είναι η ευτυχία και ότι υπάρχει μία ανώτερη και πιο μόνιμη ευτυχία, μία ευδαιμονία μέσα από την ικανοποίηση των ανώτερων αναγκών τους (την ανάγκη για αυτογνωσία/αυτοπραγμάτωση/φώτιση). Έτσι χρησιμοποιούν τον χρόνο και την ελευθερία που τους δίνεται μέσα από αυτή την συνοικία για να ακολουθήσουν το μονοπάτι αυτό. Αναγνωρίζουν την επιρροή του περιβάλλοντος στην εξέλιξη τους, άρα και την σημαντικότητα και το δώρο που είναι μία τέτοια συνοικία για εκείνους και για τους συνανθρώπους τους.

Πως απασχολούνται στην συνοικία του Ευ Ζην (Καλλίπολη)?
1) Συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους – πολλοί από αυτή την ομάδα αναμένεται να αρχίσουν σταδιακά να ασχολούνται περισσότερο με καλλιτεχνικές και πνευματικές εργασίες
2) Εργάζονται για την συνοικία ή για εταιρείες που σχετίζονται με την συνοικία (καλλυντικά, αρώματα, χυμοί, γεύματα, γεωργία, κτηνοτροφία, μαγειρική, κηπουρική, εκτροφή και εκπαίδευση άλλων ζώων κτλ)
3) Εργάζονται για τους επισκέπτες της συνοικίας (hospitality, κέντρο ευεξίας)
4) Μίξη των παραπάνω

Γιατί λέγεται Καλλίπολη?
Για να υπογραμμίσει την ελληνικότητα του εγχειρήματος. Από τους πρώτους που εμπνεύστηκαν ένα τέτοιο εγχείρημα ήταν ο Πλάτωνας και το περιγράφει στο έργο του Πολιτεία. Την ιδανική πολιτεία την ονομάζει Καλλίπολη. Να σημειωθεί πως έκτοτε πολλοί φωτεινοί άνθρωποι, Δάσκαλοι και μη, έχουν υπογραμμίσει την ανάγκη για τέτοιες συνοικίες φωτός.

Η συνοικία θα έχει θρησκευτικό χαρακτήρα?
Πνευματικό ναι – θρησκευτικό όχι.
Είναι αιρετικοί όσοι μένουν στην Καλλίπολη;
Εξαρτάται από τον ορισμό σου για τους αιρετικούς.
Αν ο αιρετικός είναι εκείνος που είναι ικανός να εκλέγει – από το αιρέομαι, αυτός που δεν υιοθετεί τις παραδεδομένες αντιλήψεις και ιδέες – τότε ΝΑΙ. Στους πιο γνωστούς αιρετικούς συγκαταλέγονται ο Σωκράτης, ο Κοπέρνικος, ο Γαλιλαίος και ο Ιησούς.
Αν ο αιρετικός είναι αυτός που ακολουθεί ένα δόγμα ή αυτός που δεν πιστεύει στις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού και άλλων Δασκάλων για την αγάπη τότε ΟΧΙ
Άρα αυτοί που μένουν στην Καλλίπολη είναι Χριστιανοί ορθόδοξοι;
Είναι και Χριστιανοί ορθόδοξοι. Δεν κάνουμε διαφοροποιήσεις βάση της θρησκείας, του φύλλου, της σεξουαλικής προτίμησης, της ηλικίας ή του χρώματος.

Oι άνθρωποι στην Καλλίπολη θα είναι απομονωμένοι?
Οι άνθρωποι της Καλλίπολης είναι πλήρως λειτουργικά μέλη της ευρύτερης κοινότητας. Δεν εγκαταλείπουν την κοινωνία επειδή δεν μπορούν να ενταχθούν. Επιλέγουν να δημιουργήσουν κάτι νέο και προστατευμένο όπου θα μπορούν να βιώσουν τις ανώτερες αξίες τους. Πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να εργάζονται στην ίδια εργασία που έχουν και σήμερα άλλοι έρχονται σε επαφή με τους εκαντοντάδες ενδιαφέροντες επισκέπτες της Καλλίπολης που θα έρχονται κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο. Το ότι είναι περισσότερο συνδεδεμένοι με τον εαυτό τους και την φύση δεν τους αποσυνδέει από τους άλλους, αντιθέτως κάνει την σύνδεση τους πιο ουσιαστική. Σε κάθε περίπτωση ικανοποιούν ανάγκες τους για κοινωνικοποίηση, ταξίδια, διασκέδαση, εκπαίδευση, διατροφή κ.α. και εκτός Καλλίπολης. Απλά έχουν την επιλογή και των λύσεων που προσφέρονται εντός της Καλλίπολης που είναι πιο αρμονικές και προσιτές σε αυτούς. Η Καλλίπολη δεν θέλει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων απλά θέλει να προσφέρει και τις πιο αρμονικές επιλογές με ένα πιο προσιτό τρόπο μέσα από την δύναμη της συλλογικότητας.

Θέλω να είμαι συν-δημιουργός/εθελοντής στο Σπίτι και την Συνοικία του Ευ Ζην!

Αδελφέ/ή μας, καλώς ήλθες!