Η Καλλίπολη είναι μία συνοικία σε εγγύτητα με την Αθήνα που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των κατοίκων της με τον καλύτερο, υγιέστερο και πιο αρμονικό τρόπο όπως:

Καθαρή τροφή/νερό: Η Καλλίπολη είναι αυτόνομη σε βιολογική καλλιέργεια που έχει παραχθεί εντός του κτήματος με τις πιο αρμονικές διαδικασίες. To νερό που καταναλώνουν οι κάτοικοι της Καλλίπολης έχει περάσει από ειδικά φίλτρα και επεξεργασίες.

Καθαρό αέρα: H Kαλλίπολη μπορεί να είναι σε εγγύτητα με το κέντρο της Αθήνας για να μην χρειάζεται να επανασχεδιάσουν την εργασία τους οι κάτοικοι της αλλά ταυτόχρονα παρέχει και ένα φυσικό περιβάλλον, με κήπους, δέντρα και καθαρό αέρα.

Στέγη: Οι τεχνικές λύσεις που θα υιοθετεί η Καλλίπολη είναι φιλικές προς τον άνθρωπο και στο περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα είναι οικονομικές, λειτουργικές και κομψές.

Ασφάλεια: H Kαλλίπολη είναι ένα προστατευμένο περιβάλλον όχι μόνο λόγω της αυτάρκειας της (σε ενέργεια και τροφή) αλλά και καθαρα οριοθετημένη με ελεγχόμενη πρόσβαση.

Ανήκειν: Oι κάτοικοι της Καλλίπολης νοιώθουν ότι ανήκουν σε μία πολύ ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων που δίνουν το παράδειγμα πως μία αρμονική και ευδαίμων ζωή είναι εφικτή μέσα από την απλότητα και την συλλογικότητα.

Εργασία: H Καλλίπολη δημιουργεί πολλές νέες θέσεις εργασίας όχι μόνο μέσα από τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες αλλά ενθαρύνει την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δράσεων με παρασκευή και μεταποίηση προιόντων, ηλεκτρονικό εμπόριο, εκπαίδευση, ξενώνα, κέντρο ευεξίας, εστιατόριο κτλ.

Ομορφιά: Η Καλλίπολη μέσα από το φυσικό κάλλος και τους κήπους της είναι μαγνήτης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Αλληλεγγύη και Νόημα: Oι κάτοικοι της Καλλίπολης είναι σε μία φυσική ταχύτητα να είναι συνεισφορά προς τους άλλους και συνεχίζουν να οργανώνουν έργα όπως τα Φεστιβάλ Ευ Ζην, το Athens Spirit Film Festival, μαγειρέματα για όσους έχουν ανάγκη σίτισης και άλλες πολλές νέες δράσεις.

Αυτογνωσία: Οι κάτοικοι της Καλλίπολης με εκπαιδεύσεις και καθημερινές ασκήσεις καλλιεργούν ένα περιβάλλον που ευδοκιμεί η παρουσία και η αυτογνωσία.

Η Καλλίπολη επίσης:

  • Δρα σαν επιταχυντής εξέλιξης ειδικά για τους κατοίκους της αλλά και για τους επισκέπτες της και κατ’ επέκταση για την ανθρωπότητα.
  • Δρα σαν μία μοντέρνα κιβωτός. Προστατεύει τους κατοίκους της από εξωτερικές καταστροφές.
  • Δρα σαν ένας φάρος ελπίδας και φωτός αποδεικνύοντας πως ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει μία ζωή με ευδαιμονία, νόημα, χαρά και υγεία.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της Καλλίπολης

  • Η συνοικία Καλλίπολη αναβιώνει το όραμα του Πλάτωνα όπως και πολλών άλλων δασκάλων.
  • Είναι μία συλλογική προσπάθεια για να ανήκει σε όλους μας.
  • Η συνοικία Καλλίπολη στεγάζει 100+ άτομα σε 50 σπίτια και προσφέρει μία ανώτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της ενώ ικανοποιεί όλες τις ανάγκες τους, από τις κατώτερες μέχρι την ανώτατη (Καθαρή τροφή, καθαρό νερό, καθαρό αέρα, στέγη, ασφάλεια, ανήκειν, εργασία, ομορφιά, αλληλεγγύη, νόημα, αυτογνωσία).
  • Είναι μέσα στην φύση, κοντά στο κέντρο της Αθήνας (μέχρι και 45’) για να μην χρειάζεται οι άνθρωποι να επανασχεδιάσουν την ζωή τους από την αρχή.
  • Είναι αυτόνομη σε τροφή, νερό και ενέργεια. Το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό προσφέροντας έτσι ελευθερία στην εργασία, στη δημιουργία και στην εξέλιξη.
  • Δεν είναι φτιαγμένη γύρω από ένα πνευματικό δάσκαλο. Όλοι οι φωτεινοί δάσκαλοι που μπορούν να υποστηρίξουν την πνευματική ανάπτυξη των κατοίκων της είναι ευπρόσδεκτοι.

 

Ποιους ανθρώπους θέλει να μαγνητίσει η συνοικία Καλλίπολη;

Η επιτυχία της συνοικίας, βασίζεται στους ανθρώπους της. Οι άνθρωποι ιδανικά έχουν 3 βασικά χαρακτηριστικά:

1) Ικανότητα στην επικοινωνία. Ξέρουν να λειτουργούν σε ομάδες χωρίς να δημιουργούν τριβές. Είναι θετικοί και δεν κρίνουν. Ετσι ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν ενωμένοι και απροβλημάτιστα.

2) Συνεισφορά. Η συνεισφορά είναι σημαντικό μέρος της ζωής τους. Η πρώτη τους ταχύτητα δεν είναι τι μπορώ να πάρω (εγώ) αλλά τι μπορώ να προσφέρω (εμείς). Ετσι δημιουργούμε ένα περιβάλλον αλληλεγγύης και συνεργασίας.

3) Συνειδητότητα και αυτογνωσία. Είναι συνειδητοί ότι αυτό που ψάχνουν πίσω από όλα τους τα θέλω, είναι η ευτυχία και ότι υπάρχει μία ανώτερη και πιο μόνιμη ευτυχία, μία ευδαιμονία, μέσα από την ικανοποίηση της ανάγκης για συνεισφορά και αυτογνωσία. Αναγνωρίζουν την επιρροή του περιβάλλοντος στην εξέλιξη τους, άρα και τη σημαντικότητα και το δώρο που είναι μία τέτοια συνοικία για εκείνους και για τους συνανθρώπους τους.

 

Πως απασχολούνται οι άνθρωποι στη συνοικία Καλλίπολη;

1) Συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους

2) Εργάζονται για τη συνοικία ή για εταιρείες που σχετίζονται με τη συνοικία (καλλυντικά, αρώματα, χυμοί, γεύματα, γεωργία, κτηνοτροφία, μαγειρική, κηπουρική, εκτροφή και εκπαίδευση άλλων ζώων κτλ)

3) Εργάζονται για τους επισκέπτες της συνοικίας (Ξενώνας, κέντρο ευεξίας, εστιατόριο, σχολείο)

 

Η τεχνική λύση που προτείνει η συνοικία Καλλίπολη καλύπτει τις παρακάτω ανάγκες:

1) Xαμηλό κόστος – Το χαμηλό κόστος βοηθάει τα μέλη της συνοικίας να βιώνουν ελευθερία σε σχέση με τις επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις τους.

2) Ποιότητα/Αρμονία – Υπηρετεί την ανάγκη των ανθρώπων για ομορφιά και αρμονία και τα υλικά και η ποιότητα εξασφαλίζουν τη βάθους χρόνου και απροβλημάτιστη χρήση.

3) Εύκολη, γρήγορη και οικονομική αδειοδότηση – Μειώνοντας τις αδειοδοτικές ανάγκες, μειώνεται αισθητά το κόστος του οικίσματος, το ρίσκο των αδειοδοτικών θεμάτων αλλά και το κόστος της γης που δεν χρειάζεται να έχει εξαιρετικούς όρους δόμησης.

4) Αυτονομία – Υποστηρίζει με την τεχνολογία του την αυτονομία και την ελευθερία των κατοίκων με λύσεις που μειώνουν τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού αλλά και προσφέροντας λύσεις συλλογής νερού και ηλιακής ενέργειας.

Συμμετοχή στην Καλλίπολη