Εκπαίδευση

Προγράμματα εκπαιδεύσεων στην Καλλίπολη θα γίνονται καθημερινά και θα είναι ανοιχτά στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της Καλλίπολης είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό.

Σεμινάρια, ομιλίες, μουσικές, θεραπείες, θεατρικά ή μουσικά δρώμενα θα πραγματοποιούνται από εκπαιδευτές μέσα από την Καλλίπολη, απόεξωτερικούς συνεργάτες καθώς και επισκέπτες από το εξωτερικό.

Επιλέγουμε έγκριτες εκπαιδεύσεις για το σεμιναριακό κέντρο της Καλλίπολης που έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε σε εκπαιδεύσεις που έχουν ελληνικές ή αρχαιοελληνικές ρίζες οι οποίες ταυτίζονται με το χαρακτήρα της Καλλίπολης.

Digital-Training

 

Γεωργία και κηποτεχνική

Εκτός από έναν   κήπο ιδιαίτερου κάλλους και μία δασική έκταση η Καλλίπολη δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αφθονία που υπάρχει μέσα από την καλλιέργεια της γης χρησιμοποιώντας ολιστικές προσεγγίσεις όχι με μοναδικό δείκτη την αποτελεσματικότητα αλλά και το σεβασμό στη γη και στο περιβάλλον οικοσύστημα.

Η Καλλίπολη θα είναι αυτόνομη σε αγροτικά βιολογικά προϊόντα που θα μεγαλώνουν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιρροές και τις τελευταίες μεθόδους σε συνεργασία με κορυφαία ιδρύματα.

Κάθε φύτευση ξεκινάει και κλείνει με ευλάβεια ενώ θα ακολουθήσουμε και την τεχνική της περμακουλτούρας σε εξελικτική μορφή αφού πρώτα σιγουρέψουμε την αντίδραση του εδάφους, του νερού και του προσανατολισμού του αγρού μας. Ένας κήπος με ποικιλία αρωματικων φυτων και βοτάνων είναι επίσης μέρος του σχεδιασμού.

12592377_988007807941715_3507540691148300468_n

 

Υγεία

Στην Καλλίπολη επίσης λειτουργεί μία κλινική ευεξίας με ιδιαίτερο στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση αλλά και την ολιστική αντιμετώπιση ασθενειών.

Μέρος της αντιμετώπισης θα είναι η εκπαίδευση, η εδραίωση νέων συνηθειών, η διατροφή, η επαφή με την φύση και με τον εαυτό.

 

healthandwellnessapps1

 

Κτηνοτροφία

Ελαφρά κτηνοτροφία για παραγωγή αυγών, γάλακτος και τυριών όπως και μελλισοκομίας είναι επίσης μέρος των εργασιών που προβλέπονται στα πλαίσια των εργασιών της Καλλίπολης και της εδραίωσης της αυτονομίας της.

Με σεβασμό στα ζώα που θα εκτρέφονται, θα τους δίνεται άπλετος καθαρός χώρος για τη διαβίωση τους, και τα νεογνά τους δεν θα αφαιρούνται από τη συντροφιά και τη θαλπωρή των γονιών τους.

Η τροφή τους θα είναι φυσική και φυτική και θα τα βλέπει ο ήλιος το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

943744_988007464608416_2161562564023936808_n

 

Διατροφή

Το εστιατόριο της Καλλίπολης θα προσφέρει γεύματα vegetarian/vegan, σαλάτες, ωμοφαγικά γεύματα, παρασκευσμένα με βιολογικά προϊόντα από το κτήμα της Καλλίπολης. Επίσης χυμούς αλκαλικούς, γλυκά χωρίς ζάχαρη, παγωτό από ελαιόλαδο και φρούτα. Τα τρόφιμα θα έχουν την ωραία ενέργεια των ανθρώπων που τα παρασκευάζουν με ευλάβεια, θα έχουν όσο γίνεται την μικρότερη δυνατή επεξεργασία και θα γεμίζουν τους κατοίκους με ενέργεια και ευεξία.

food2-800x533

 

Παιδεία

Το σχολείο θα προάγει την διαμόρφωση ικανών ανθρώπων να διαχειρίζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους, να συνεργάζονται με άλλους ανθρώπους, να συντονίζουν ομάδες, να επικοινωνούν με αποτελεσματικότητα, να έχουν κριτική σκέψη και την ικανότητα να λύνουν προβλήματα. Θα μαθαίνουν πως να σκέφτονται και όχι τι να σκέφτονται, που και πως να βρίσκουν τη γνώση όταν την αναζητούν αντί να συσσωρεύουν γνώσεις.

 

assets_LARGE_t_175762_54046935

 

Αρχιτεκτονική

Η αρχιτεκτονική θα είναι φιλική στον άνθρωπο και στη φύση, διαχρονική, απλή και αρμονική με όσο γίνεται λιγότερες γωνίες. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εντόπιες κατασκευές που θα προσεγγίζουν τον χαρακτήρα της Καλλίπολης. Τα κτίσματα θα έχουν τα παρακάτω κριτήρια:

  • Xαμηλό κόστος – Το χαμηλό κόστος βοηθάει τα μέλη της συνοικίας να βιώνουν ελευθερία σε σχέση με τις επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις τους.
  • Ποιότητα/Αρμονία – Υπηρετεί την ανάγκη των ανθρώπων για ομορφιά και αρμονία. Τα υλικά και η ποιότητα εξασφαλίζουν την απροβλημάτιστη και σε βάθο χρόνου   χρήση.
  • Εύκολη, γρήγορη και οικονομική αδειοδότηση. Μειώνοντας τις αδειοδοτικές ανάγκες μειώνεται αισθητά όχι μόνο το κόστος του οικίσματος και το κόστος της γης – που δεν χρειάζεται να έχει εξαιρετικούς όρους δόμησης- αλλά και το ρίσκο αδειοδοτικών θεμάτων.
  • Αυτονομία – Με τη χρήση τεχνολογίας υποστηρίζεται ηαυτονομία και η ελευθερία των κατοίκων με λύσεις που μειώνουν τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού αλλά και προσφέροντας λύσεις συλλογής νερού και χρήσης ηλιακής ενέργειας.

Sustainable-Home

Τεχνολογία

Μοντέρνες τεχνολογίες θα εφαρμοστούν σε όλες τις εκφάνσεις της Καλλίπολης όπως:

  • Αποφάσεις: Ε-Democracy συστήματα.
  • Eπικοινωνία: Οnline intranet and local newspaper, social media
  • Δόμηση: Χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, σύστημα γεωθερμίας, βιοκλιματικός σχεδιασμός, οικολογικά υλικά, προηγμένα συστήματα εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας, συλλογή βρόχινου νερού
  • Ενέργεια: Μηδενικοί ρύποι και smart-grid/off-grid energy independence
  • Γεωργία: Yδροπονία
  • Διαχείριση αποβλήτων: Aνακύκλωση, zero waste

tech_banner