Ποιοι άλλοι οραματίστηκαν παρόμοιες κοινότητες και που μπορούν να βρεθούν;

Όπως ο Πλάτωνας έτσι και άλλοι φιλόσοφοι και Δάσκαλοι είχαν παρόμοια οράματα με την Καλλίπολη. ‘Οπως ο Paramahansa Yogananda, ο Avanchof, η Μητέρα Τερέζα και άλλοι. Και ήδη υπάρχουν παρόμοιες κοινότητες σε πολλά μέρη της Γης όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά και με αφθονία. Πολλές από αυτές είναι μέλη του Global Ecovillage Network (GEN).

fjhf

Γιογκανάντα

Χρειάζεται να προχωρήσουμε, όχι μόνο εμείς που είμαστε εδώ, αλλά χιλιάδες νέοι χρειάζεται να πάνε βόρεια, νότια, ανατολικά και δυτικά και να καλύψουν την γη με μικρές συνοικίες αποδεικνύοντας ότι η απλότητα της ζωής και τα υψηλά ιδανικά οδηγούν στην ύψιστη ευτυχία!

Το περιβάλλον είναι πιο δυνατό από την θέληση του ανθρώπου

Συγκεντρωθείτε εσείς που έχετε κοινά και υψηλά ιδανικά, συγκεντρώστε τους πόρους σας, αγοράστε γη στην εξοχή. Μία απλή ζωή θα σας φέρει εσωτερική ελευθερία. Η αρμονία με την φύση θα σας φέρει χαρά που λίγοι άνθρωποι της πόλης γνωρίζουν. Στην παρέα άλλων που επίσης αναζητούν την αλήθεια , θα είναι πιο εύκολο να διαλογίζεστε και να αναπτυχθείτε.

Η αδελφοσύνη είναι ένα ιδανικό που μπορεί να το καταλάβει κανείς καλύτερα μόνο αν το βιώνει με τον τρόπο που ζει. Μία μικρή ομάδα που συνεργάζεται αρμονικά μπορεί να εμπνεύσει άλλες ιδανικές συνοικίες σε όλη την γη.

fjhf

Αιβανχοφ

Οταν συγκεντρώνουμε τις ακτίνες του ήλιου με ένα μεγενθυτικό φακό μπορούμε να δημιουργήσουμε φωτιά. Οταν συνειδητοί αποφασιμένοι άνθρωποι συγκεντρώνονται μαζί σε αριθμούς, θα γίνουν σαν τις ηλιακτίδες του ήλιου που συγκεντρώνονται σε ένα σημείο και θα είναι εφικτό να μαλακώσουν και τις πιο σκληρές καρδιές.

Γιατί να ανοίκεις σε μία συλλογικότητα; Για πολλούς λόγους, ένας από αυτούς είναι γιατί μία συνοικία που ζει τις ανώτατες των αξιών πρσφέρει στα μέλη της τις καλύτερες συνθήκες για να μεταμορφωθούν και εξελιχθούν. Αυτοί που παραμένουν μόνοι και επιθυμούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους δεν έχουν πάντα την θέληση να κάνουν την προσπάθεια ενώ είναι πιο εύκολο σε μία συλλογικότητα να υποστηριχθεί. Ναι το περιβάλλον έχει τεράστια επιρροή πάνω μας. Αν δεχθούμε πως οι κακές παρέες έχουν την δύναμη να οδηγήσουν τους ανθρώπους να κάνουν λάθη γιατί να μην δεχθούμε ότι έχουν την δύναμη να πράξουν το σωστό;

Sri Aurobindo και η Mητέρα (Mirra Alfassa)

Από το 1910 και μετά, o Sri Aurobindo και η μητέρα εξέφρασαν την ανάγκη να γεννήσουν μια πνευματική / ιδανική κοινωνία σε ευνοϊκό χρόνο και τόπο. Δεν είχαν «κανένα προκαθορισμένο νοητικό σχέδιο» ως προς το πώς να επιτύχουν αυτόν τον στόχο, αλλά ήξεραν ότι οι ιδέες και τα μέσα θα τους έρθουν φυσικά – όταν έρθει ο καιρός. Το 1912 η Μητέρα έγραψε για την ανάγκη μιας τέτοιας κοινωνίας και, για το σκοπό αυτό, για την ανάγκη δύο ταυτόχρονων μετασχηματισμών: αυτή των μελών της και αυτή του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.